Opstal

Verzeker uw VvE tegen een voordelig tarief met de beste voorwaarden via Verzekering Direct. Als specialist op het gebied van opstalverzekeringen kunnen wij de juiste verzekeraars aanbieden en en zijn wij zeer ervaren op het gebied van VvE verzekeringen. VvE’s zijn er in alle soorten en maten aangezien een VvE feitelijk al uit twee appartementen kan bestaan, maar kan ook een volledige flat zijn of een ander complex.

Een VvE opstalverzekering kunt u direct aanvragen, maar blijft in alle gevallen specialistisch werk. Dit wel zeggen dat er in bijna alle gevallen een inspecteur komt vanuit de verzekeraar die controleert of de herbouwwaarde correct is en of er eventueel preventiemaatregelen moeten worden genomen. Wij nemen de kosten van deze inspectie voor onze rekening. Daarnaast geven wij u graag verzekeringsadvies over de mogelijkheden die er voor u zijn in uw specifieke situatie. Mocht u een vraag hebben dan zijn wij altijd bereikbaar. Wij kennen namelijk geen negen tot vijf mentaliteit en zetten u graag op de eerste plaats.

Voordelen van onze VvE opstalverzekering

  • Kosteloze inspectie met advies over preventie en herbouwwaarde.
  • Extra uitgebreide dekking of van buitenkomende onheilen.
  • Bijverzekeren van toekomstige verbeteringen.
  • Jaarlijkse indexering van 1%.
  • Fundering is standaard meeverzekerd.

Mocht een eigenaar van één appartement verbeteringen toepassen op zijn woning, dan is dit veelal niet standaard meeverzekerd. Dit wordt in verzekeringsjargon ook wel huurdersbelang of eigenaarsbelang genoemd. Hierbij kunt u denken aan een nieuwe keuken, badkamer of een houten vloer. In veel VvE opstalverzekeringen wordt er gemakshalve van uitgegaan dat ieder appartement dezelfde (standaard) keuken en badkamer heeft. In de praktijk is dit veelal niet het geval.

Is een opstalverzekering verplicht via de VvE?

Als eigenaar van een appartement bent u niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten, deze plicht ligt bij de Vereniging van Eigenaren. De VvE moet zich als gemeenschap op een goede manier verzekeren, waardoor de inviduele eigenaar hier niet naar hoeft om te kijken. Wettelijk is de VvE verplicht om opstalverzekering af te sluiten, dit is zelfs bij wet geregeld. Dit staat vermeld in artikel 8 van het modelreglement splitsing in appartementsrechten, zoals dat in 1992 is opgesteld door de Notariële Beroepsorganisatie. Het bedrag dat er verzekerd dient te worden zal tijdens de vergadering van eigenaren worden vastgesteld. Men dient hierbij uit te gaan van de herbouwkosten van het gebouw. De opstalverzekering die door de VVE wordt afgesloten zorgt er op die manier voor dat het gebouw bijvoorbeeld na een brand opnieuw opgebouwd kan worden.

De opstalverzekering die wij voor uw VvE kunnen aanbieden is meestal een driejarig contract. Hierdoor kunnen wij de premie laag houden en u goed van dienst zijn. Daarnaast kunt u uw opstalverzekering uitbreiden met een glasdekking en zijn er nog verzekeringen op het gebied van aansprakelijkheid. Kortom, bent u enthousiast geworden van onze werkwijze? Neem dan contact met ons op!

Premie berekenen

opstalverzekering vve