Een alarm verplicht bij uw verzekering?

Als u een bijzondere auto rijdt, dan vinden sommige verzekeraars het belangrijk dat u deze ook goed beveiligd heeft en is beveiliging verplicht. De beveiliging van auto’s wordt aangeduid met het SCM klassensysteem van 1 tot en met 5. Ter verduidelijking geven wij u op deze pagina een uitleg van de klasses en bijbehorende beveiliging.

SCM alarmklasses

  • Klasse 1

Vrijwel alle auto’s die vanaf 1998 gemaakt zijn bevatten een tweevoudige blokkering. De eerste blokkering is altijd een onderbreking van de startmotor. Daarnaast is er meestal een blokkering van de brandstofvoorziening. Met een beveiliging in klasse 1 is geen inbraakdetectie of alarm aanwezig.

  • Klasse 2

Auto’s met een beveiliging in klasse 2 hebben naast de tweevoudige blokkering ook een alarmeringssensor (sirene) en een inbraakdetectiesysteem.

  • Klasse 3

Auto’s met een beveiliging in klasse 3 hebben naast de beveiligingsmaatregelen uit klasse 2 ook een sabotagesignalering en een hellingdetectie. Ook is de alarmeringssensor (sirene) extra beveiligd door een apart ingebouwde noodstroomvoorziening.

  • Klasse 4

Auto’s met een beveiliging in klasse 4 hebben een ingebouwd volgsysteem. Het volgsysteem wordt ingeschakeld door een bewegingssensor of door een diefstalmelding van de eigenaar.

  • Klasse 5

Auto’s met een beveiliging in klasse 5 hebben ook een ingebouwd volgsysteem. Het verschil met een klasse 4 beveiliging is echter dat een klasse 5 volgsysteem direct wordt ingeschakeld wanneer de alarmeringssensor (sirene) afgaat.

Aanbieding

Voor eigenaars van auto’s met een klasse 4 of 5 beveiligingssysteem kunnen we bij VerzekeringDirect zeer scherpe premies bieden voor verzekeringen met uitstekende voorwaarden. Doordat wij met verschillende verzekeraars samenwerken die het belang van een volgsysteem inzien kunnen zij u als eigenaar waarderen door een scherpe premie aan te bieden. Zo hebben we speciale aanbiedingen van o.a. Delta Lloyd, de Goudse en VCN.