Een duidelijk overzicht


Recreatieve autoverzekering

Een recreatieve autoverzekering is bedoeld voor youngtimers, oldtimers en andere bijzondere bolides die een bepaalde waarde vertegenwoordigen.

Klassiekerpremie


Met een recreatieve autoverzekering heeft u standaard een zeer voordelige verzekeringspremie; doordat u de auto recreatief gebruikt en er met grote voorzichtigheid mee omgaat geven verzekeraars u een flinke korting.

Klassiekerdekking


De dekking van een recreatieve autoverzekering is zeer uitgebreid, de aanvullende dekkingen kunt u aanpassen aan uw eigen wensen en gebruik. Op deze manier voorkomt u dat u onderverzekerd in uw waardevolle bolide rijdt. Zo zijn er speciale voorwaarden voor bijvoorbeeld teruggaaf van de auto bij total loss.

Waardeuitkering


Bij VerzekeringDirect kunt u uw bolide op basis van taxatiewaarde verzekeren. Vooral voor oudere auto’s kan dit een belangrijke toegevoegde waarde zijn, doordat de dagwaarde van deze auto’s vaak veel lager is dan de getaxeerde waarde.

Constante premie


Bij de recreatieve autoverzekering blijft de premie constant; dit betekent dat u na het rijden van een schade geen premieverhoging krijgt.

Bijzondere voorwaarden


Mocht u met uw waardevolle auto onverhoopt een ongeluk krijgen waardoor uw auto total loss raakt, dan zitten hier bij de recreatieve autoverzekering bijzondere voorwaarden aan vast. Zo kunt u profiteren van een altijd-terug-garantie: na uitkering van de waarde ontvangt u tevens de auto (total loss) terug, wanneer u daar behoefte aan heeft. Bovendien wordt bij een schade, wanneer onderdelen niet meer te krijgen zijn, het op maat maken van nieuwe onderdelen vergoedt.

Dagelijkse autoverzekering

Een dagelijkse autoverzekering is bedoeld voor de auto waarmee u boodschappen doet, de kinderen uit school haalt en de hond in meeneemt.

Gewone premie


Als u uw bijzondere bolide verzekert als een dagelijkse auto loopt u het risico een hogere premie te betalen dan nodig; u rijdt uw auto immers als recreatief voertuig en niet als dagelijks voertuig.

Gewone dekking


De dekking van een dagelijkse auto kan al vanaf WA; hierbij bent u slechts verzekerd voor schade die u toebrengt aan andere weggebruikers. Wij kunnen ons voorstellen dat u met een bijzondere auto zo min mogelijk risico wilt lopen op ongedekte schades, waardoor een hogere dekkingsgraad voordeliger kan zijn.

Waardeuitkering


Voor dagelijkse auto’s bieden verzekeraars een dekking op basis van dagwaarde aan. Dit is bij ‘gewone’ auto’s vaak geen probleem, doordat deze jonger zijn en de waarde vaak redelijk overeenkomt met de uitgekeerde (dag)waarde in geval van total loss.

Bonus-malus


Bij de dagelijkse autoverzekering kan uw premie fluctueren afhankelijk van uw schadegedrag. Mocht u dus een schade rijden, dan loopt u het risico dat uw premie daarna hoger wordt.

Service


Bij VerzekeringDirect staat service hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat u -zowel met uw recreatieve auto als dagelijkse auto- bij ons terecht kunt met vragen en voor een goede pechservice.


Heeft u vragen? Bel ons dan op: 0183 – 201 115

Offerte opvragen
  Contactgegevens:
  Aanhef * De heerMevrouw
  Voornaam *
  Achternaam *
  Adres *
  Postcode *
  Woonplaats *
  Geboortedatum *
  Telefoonnumer *
  E-mailadres *
  Auto:
  Kenteken
  Merk
  Type
  Bouwjaar
  Kilometers per jaar*
  Schadevrije jaren *
  Dekking WA Beperkt CascoWA Volledig Casco
  Vraag / opmerking
  Neem over (ivm spam) captcha
  * verplichte velden